وب 3 (Web3) چیست؟ آشنایی با اینترنت غیرمتمرکز نسل سوم
خبر نیوز
اخبار تجاری

نحوه نصب گوگل پلی استور (Play Store) در ویندوز 11 استفاده از واتساپ وب | مشکل اتصال واتساپ گوشی چگونه در ویندوز اسکرین شات بگیریم؟ نحوه اسکرین شات یا عکس گرفتن از صفحه مانیتور نمایندگی لباسشویی ال جی اصفهان وب 3 (Web3) چیست؟ آشنایی با اینترنت غیرمتمرکز نسل سوم آیا امکان بررسی محصولات توسط نمایندگی لباسشویی ال جی پس از پایان گارانتی هم وجود دارد؟ انتقال مخاطبین در اندروید از صفر تا صد بررسی ارور ماشین لباسشویی ال جی + راهکارهای رفع آن شماره تماس پشتیبانی دیجی کالا؛ چگونه نارضایتی از Digikala را پیگیری کنیم؟ گوشی‌های پیکسل احتمالاً به ابزارهای تولید کاغذ دیواری مجهز به هوش مصنوعی مجهز خواهند شد ۵ دلیل برای روت کردن گوشی اندرویدی؛ چرا گوشی را روت کنیم؟ مشخصات احتمالی سری ردمی K60‌ منتشر شد؛ صفحه‌نمایش 2K و دوربین ۵۰ مگاپیکسلی راهنمای خرید تبلت های پرچمدار در سال 2022 خرید بلیط هواپیما مشهد یزد رزرو ارزانترین بلیط هواپیما از مشهد به اصفهان خدمات تعمیر کولر گازی کرایه ماشین و تاریخچه کفش چرم طبیعی مردانه راحت


وب 3 (Web3) چیست؟ آشنایی با اینترنت غیرمتمرکز نسل سوم

با تبدیل شدن متاورس به یک روند، احتمالاً عبارت وب 3 را شنیده اید و مدام از خود می پرسید که وب 3 چیست و چه کاربردی دارد؟ در حال حاضر حجم زیادی از فعالیت ها و امور روزمره انسان از طریق اینترنت انجام می شود. ظهور شبکه های اجتماعی و پلتفرم های ارائه محتوای گرافیکی نیز جذابیت این فضا را برای انسان ها بسیار بیشتر از قبل کرده است. ممکن است تصور کنیم که بهتر از این نمی شود. اما اینترنت که اکنون از آن استفاده می کنیم نیز دارای مشکلات و محدودیت هایی است که باید برطرف شود. در ادامه با وبلاگ خبر نیوز همراه باشید.

یکی از مشکلات اصلی اینترنت فعلی تمرکز آن است که ظهور وب 3 می تواند آن را حل کند. در ادامه قصد داریم نسل جدید اینترنت را معرفی کنیم تا ببینیم وب 3 دقیقا چیست و چگونه می تواند اینترنت کارآمدتری را در اختیار انسان قرار دهد. اگر این مفهوم را شنیده اید و می خواهید در مورد آن بیشتر بدانید، می توانید با ما همراه باشید.

تاریخچه اینترنت از نسل «وب 1» و «وب 2» تا «وب 3»

تاریخچه اینترنت "اینترنت" به عنوان یک شبکه جهانی اطلاعات به دهه 60 میلادی باز می گردد. البته در آن زمان چیزی به نام رایانه شخصی وجود نداشت و فقط سازمان های بزرگ می توانستند از اینترنت استفاده کنند. گسترش اینترنت به سازمان ها و مراکز کوچکتر تا اواخر دهه 70 و 80 ادامه داشت تا اینکه سرانجام در دهه 90 کامپیوترهای شخصی تولید شد و اینترنت در دسترس عموم قرار گرفت. نسل‌های اینترنت عمومی را می‌توان از این پس بررسی کرد:

اینترنت نسل اول یا "وب 1"

اینترنت نسل اول شامل صفحات اصلی و پیوندهای آنها بود. این اینترنت بیشتر به صورت خواندنی «فقط خواندنی» بود. به طوری که امکان تعامل کاربران با صفحات وب وجود نداشت. همچنین بیشتر مطالب ارائه شده به صورت متنی بوده است. می توان گفت که این سطح از اینترنت، مردم را از مطالعه روزنامه بی نیاز کرده بود و افراد می توانستند از طریق رایانه شخصی خود به اطلاعات و برخی مطالب مهم دسترسی داشته باشند. در این دوره ظهور ایمیل و امکان ارسال نامه الکترونیکی به عنوان یک سرویس بسیار کارآمد شناخته شد.

به عبارت دیگر، وب 1 الگوریتمی برای غربال کردن صفحات اینترنتی نداشت که یافتن اطلاعات مرتبط را برای کاربران بسیار دشوار می کرد.
به بیان ساده، مانند یک بزرگراه یک طرفه با یک باند باریک بود که تولید محتوا توسط چند نفر انجام می شد و بیشتر اطلاعات از دایرکتوری ها می آمد!

اینترنت نسل دوم یا "وب 2"

از اوایل دهه 2000 (تقریباً از سال 2005)، تحولات جدیدی در اینترنت رخ داده است. به همین دلیل به آن نسل دوم اینترنت یا وب 2 می گویند. در این دوره دیگر اینترنت مانند روزنامه خوانده نمی شد. اما کاربران همچنین می توانند محتوا تولید کنند. در این دوره بود که وبلاگ ها، انجمن های اینترنتی، بازی های رایانه ای، شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک و بعدها شبکه های تعاملی بیشتری مانند یوتیوب، اینستاگرام، توییتر و ... ایجاد شدند. این نسل از اینترنت تا به امروز وجود داشته است. در واقع اینترنت که در حال حاضر از آن استفاده می کنیم نسل دوم اینترنت است. به عبارت دیگر، این نسل از اینترنت به لطف پیشرفت در فناوری های وب مانند جاوا اسکریپت، HTML5، CSS3 و غیره، اینترنت را بسیار تعاملی تر کرد که به استارتاپ ها اجازه ساخت پلتفرم های وب تعاملی مانند یوتیوب، فیس بوک، ویکی پدیا و بسیاری را می داد. دیگران.

اینترنت نسل سوم یا "وب 3"

دوران وب 2 رو به پایان است. در واقع، پیشرفت های جدید فناوری در مقیاس وسیع مستلزم آن است که حتی خود اینترنت نیز دستخوش تغییراتی شود. در عصر امروز، مردم می خواهند اینترنت را منحصراً در دسترس خود داشته باشند و از آن به شیوه ای کارآمدتر استفاده کنند. این ایده باعث شده تا موضوع اینترنت جدید مطرح شود. به همین دلیل است که ما همچنین می خواهیم بدانیم وب 3 چیست و قرار است چه چیزی را به اینترنت فعلی ما اضافه کند. در واقع، وب 3.0 مرحله بعدی تکامل وب است که اینترنت را هوشمندتر می کند یا اطلاعات را با هوش انسان مانند از طریق قدرت سیستم های هوش مصنوعی و گرافیک های سه بعدی پردازش می کند. در ادامه بیشتر به ویژگی ها و قابلیت های این نسل از اینترنت خواهیم پرداخت.

چه چیزی باعث شد که موضوع وب 3 مطرح شود؟

اگرچه اینترنت نسل دوم مزایای زیادی برای انسان دارد، اما حجم وسیعی از اطلاعات ارائه شده در این پلتفرم در اختیار و کنترل غول های فناوری مانند گوگل، آمازون، متا (فیسبوک سابق) و غیره است. اطلاعات کاربران از طریق این شرکت های بزرگ برای اهداف تبلیغاتی و سیاسی فروخته می شود یا خود این شرکت ها از اطلاعات کاربران برای منافع خود استفاده می کنند که رایج ترین شکل آن تبلیغات است. این رویه باعث نارضایتی بسیاری از کاربران در سراسر جهان شده است. به همین دلیل ایجاد اینترنت رایگان و غیرمتمرکز در دستور کار قرار گرفته است که با تغییرات زیرساختی به نسل جدید اینترنت با نام وب 3 معروف است!

ویژگی های اصلی وب 3 چیست؟

تا اینجا تقریباً فهمیدیم که وب 3 چیست و برای چه هدفی برجسته شده است. اما برای اینکه بدانیم وب سه دقیقا چیست، باید از ویژگی های اصلی آن آگاه باشیم. در واقع ویژگی های اصلی و مفاهیم کلیدی این مفهوم به شرح زیر است:

تمرکززدایی

برای درک بهتر وب 3 باید بدانیم که وب 3 را می توان به عنوان آخرین تکامل اینترنت تعریف کرد. اینترنت غیرمتمرکز نسل سوم ، کاربران علاوه بر خواندن و نوشتن محتوا، امکان مشارکت در مدیریت و عملکرد پروتکل ها را نیز دارند. به عبارت دیگر در وب سه هدایت و کنترل وب در دست خود کاربران است. داده‌ها نیز متعلق به غول‌های فناوری نیست، به این معنی که افراد می‌توانند به جای مشتریان خود، مشارکت‌کنندگان و سهامداران شوند. این تفاوت‌ها توسط فناوری‌ها و شبکه‌های جدید از جمله «Blockchain» ایجاد می‌شود که عملیات شبکه همتا به همتا (P2P) را امکان‌پذیر خواهد کرد!

برنامه های غیرمتمرکز "DAPPS"

"dApps" مخفف "Decentralized Applications" است. در وب 2، برنامه ها بر روی سرورهای متمرکز ارائه می شدند. اما در اینترنت 3، اطلاعات و پایگاه داده در یک مکان ذخیره نمی شوند. بلکه اطلاعات در تمام گره های شبکه پراکنده است. در واقع غیرمتمرکز شدن وب 3 شامل دنیای اپلیکیشن ها نیز می شود. این نیز به دلیل شبکه توزیع شده بلاک چین و استفاده از مفهوم قراردادهای هوشمند «قرارداد هوشمند» امکان پذیر است!

"هوش مصنوعی"

هوش مصنوعی همانطور که از نامش مشخص است به هوشی اطلاق می شود که غیر از انسان، مفاهیم دیگری در دنیای ما نیز می توانند از آن بهره ببرند. به طوری که یک شی نیز می تواند به هوش برای درک محیط اطراف خود مجهز شود. هوش مصنوعی به انسان کمک می کند تا بهتر با محیط اطراف و امکانات موجود ارتباط برقرار کند و از آنها بیشتر و بهتر استفاده کند. اگرچه نمونه های زیادی از هوش مصنوعی در حال حاضر در دنیا استفاده می شود، مانند بازی ها، شبکه های کامپیوتری، صنعت خودروسازی و ربات ها، نیاز به توسعه این در وب 3 بیش از هر زمان و مکان دیگری احساس می شود!

"اینترنت اشیا"

اینترنت اشیا الگوی جدیدی است که به حضور فراگیر انواع اشیا در زندگی انسان مربوط می شود. اکنون اینترنت اشیا می تواند به همه این دستگاه ها و اشیاء با دسترسی به شبکه جهانی کمک کند تا به روشی کارآمدتر مورد استفاده قرار گیرند. حسگرها، محرک ها، تلفن های همراه هوشمند، ارتباطات بی سیم و ... از جمله مفاهیم کلیدی برای ایجاد این اکوسیستم هستند. مفهوم اینترنت اشیا در سال 1999 توسط شخصی به نام کوین اشتون که مخترع انگلیسی و متخصص حسگر بود پیشنهاد شد. اما تحقق آن نیازمند زیرساخت های مدرنی بود که وب 3 گسترش و تحقق آن را ممکن ساخته است.

وب معنایی "همه جابجایی"

وب معنایی به معنای بودن یا داشتن ظرفیت بودن در همه جا (همه جا) به خصوص در یک زمان است. از این نظر، وب 2.0 در حال حاضر در همه جا وجود دارد (ما یک عکس یا ویدیو می گیریم و آن را در سراسر جهان از طریق اینستاگرام پخش می کنیم)، اما پلت فرم رسانه ای وب 3.0 با در دسترس قرار دادن اینترنت برای همه، در هر مکان و در هر زمان، آن را می گیرد. یک قدم جلوتر در برخی مواقع، دستگاه‌های متصل به اینترنت دیگر مانند Web 2.0 حول رایانه‌ها و تلفن‌های هوشمند متمرکز نخواهند شد. زیرا فناوری اینترنت اشیا (IoT) انواع جدیدی از دستگاه های هوشمند را ایجاد می کند. وب معنایی به معنای مطالعه رابطه بین کلمات است. بنابراین، وب معنایی رایانه‌ها را قادر می‌سازد تا حجم زیادی از داده‌های وب، از جمله محتوا، تراکنش‌ها و پیوندهای بین افراد را تجزیه و تحلیل کنند. 

 

منبع: simplilearn


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







:: موضوعات مرتبط: تکنولوژی، ،

نویسنده : shayan aghili تاریخ : سه شنبه 25 بهمن 1401



تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به خبر نیوز مي باشد.